Mezym is available in three galenic forms –film-coated tablets

Mezym® este disponibil în trei forme farmaceutice: comprimate filmate, comprimate gastrorezistente şi capsule mini comprimate gastrorezistente, pentru o şi mai mare eficacitate.

Comprimatele gastrorezistente sunt comprimate acoperite cu o peliculă rezistentă la acţiunea acizilor, care nu se dizolvă în stomac. Datorită acestui tip special de acoperire, enzimele pancreatice pot trece în siguranţă prin stomac spre intestinul subţire, unde sunt eliberate şi devin active.

Capsulele conţin mici comprimate gastrorezistente care se pot amesteca uniform cu alimentele. În această formă, eficacitatea pancreatinei este îmbunătăţită. De aceea, minicomprimatele sunt, în general, preferate.

Pentru o mai bună asimilare, puteţi desface capsulele şi înghiţi integral doar conţinutul acestora cu un pahar de lichid.

Mezym 10.000


Ingrediente active:
Lipaza 10 000
Amilaza 7 500
Proteaza 375

Ambalaj
10 tablete

Mezym 20.000


Ingrediente active:
Lipaza 20 000
Amilaza 12 000
Proteaza 900

Ambalaj
20 tablete

Mezym 25.000


Ingrediente active:
Lipaza 25 000
Amilaza 22 500
Proteaza 1 250

Ambalaj
20 capsule

Cum acţionează MEZYM®?


Pancreatina, substanţa activă din Mezym®, ajută la descompunerea proteinelor, grăsimilor şi carbohidraţilor în particule mai mici, astfel încât organismul să poate primi toţi nutrienţii necesari.

  1. Pancreasul sănătos
    Enzimele digestive produse de pancreas descompun proteinele, grăsimile şi carbohidraţii în particule mai mici.
  2. Pacientul cu probleme digestive
    Dacă există tulburări în funcţionarea pancreasului, apare o lipsă de enzime digestive, iar grăsimile, proteinele şi carbohidraţii nu se descompun corespunzător.
  3. Pacientul care se tratează cu Mezym®
    Mezym® înlocuieşte enzimele care lipsesc şi ajută la digerarea alimentelor.
Healthy pancreas Healthy pancreas Healthy pancreas

Cum se administrează MEZYM®?


Doza trebuie să reflecte severitatea insuficienţei pancreatice. Consultaţi medicul în privinţa dozei. Ca doză generală orientativă, se recomandă între 20.000 şi 40.000 de unităţi de lipază la fiecare masă, dar aceasta poate fi depăşită.

Creşterea dozei trebuie să se facă numai sub supraveghere medicală, în scopul ameliorării simptomelor (cum ar fi steatoreea sau durerile de stomac).

Nu trebuie să se depăşească o doză zilnică de 15.000 – 20.000 de unităţi de lipază pe kilogram corp.

În special în cazul pacienţilor cu fibroză chistică, doza de enzime nu trebuie să depăşească nivelul necesar pentru absorbţia corespunzătoare a grăsimilor, ţinând seama de cantitatea şi compoziţia meselor.

În cazul copiilor, doza de Mezym® trebuie stabilită numai de către medic.
Citiţi cu atenţie prospectul.
 

 How to use MEZYM?
?Aveţi întrebări?