Sugestii de sezon pentru gătit
Felii de cartofi cu rozmarin
   
   Ingrediente:
- 4 cartofi mari sau 8 mai mici
 - ulei vegetal
 - frunze proaspete de rozmarin
 - 2 căței de usturoi, feliați foarte fin (opțional)
 - sare
 
Preparare:
- 
Tăiați cartofii necurățați de coajă în felii de aproximativ 1 cm grosime.
 - Puneți feliile de cartofi într-o cratiță cu apă sărată și aduceți-i la fierbere. Fierbeți-i la foc mic timp de 3 minute, apoi scurgeți-i. Lăsați-i să se răcească.
 - 
Frecați fiecare felie cu puțin ulei și frigeți feliile pe ambele părți până când sunt aurii și puțin arse pe ambele părți. Puneți cartofii într-un vas și presărați-i cu frunzele de rozmarin tocate mărunt și (opțional) cu usturoiul tocat în felii fine. Stropiți-i cu încă puțin ulei, asezonați-i cu sare și serviți-i ca garnitură, cu carne, sau ca fel principal, cu salată.