File de peşte alb cu cuşcuş


2 porţii

30 minute

Simplu

Ingrediente:

  • 2 fileuri de peşte alb (de care găsiţi sau preferaţi)
  • 1 lămâie
  • 1 legătură mică de busuioc
  • 200 g de roşii cherry
  • 100 g de cuşcuş
  • 2 linguri de oţet (balsamic)
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • ½ de castravete
  • 2 linguri de măsline fără sâmburi, negre sau verzi
  • Sare, piper

Preparare:

  1. Puneţi fiecare file pe câte o bucată de folie de aluminiu. Asezonaţi peştele, apoi stropiţi-l cu jumătate din cantitatea de suc de lămâie şi presăraţi deasupra jumătate din cantitatea de busuioc.
  2. Tăiaţi în două 4 roşii şi aşezaţi jumătăţile în jurul fileurilor de peşte. Acoperiţi cu o altă bucată de folie şi răsuciţi împreună marginile pentru a forma un buzunar. Coaceţi timp de 15-18 minute, până când folia se umflă.
  3. În timp ce peştele este la cuptor, turnaţi 100 ml de apă clocotită peste cuşcuş şi lăsaţi-l 5 minute să se umfle.
  4. Tocaţi mărunt restul roşiilor şi amestecaţi-le cu cuşcuşul, castravetele tocat, restul de busuioc, sucul de lămâie şi măslinele. Adăugaţi oţetul şi uleiul. Asezonaţi cu sare şi piper şi serviţi-l împreună cu peştele.
?Aveţi întrebări?