Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

File de pește alb cu cușcuș

Imagine cu file de pește alb cu cușcuș
Imagine cu file de pește alb cu cușcuș
Pictogramă farfurii

2 porții

Pictogramă cronometru

30 de minute

Pictogramă vitezometru

simplu

Ingrediente:

  • 2 fileuri de pește alb (de care găsiți sau preferați)
  • 1 lămâie
  • 1 legătură mică de busuioc
  • 200 g de roșii cherry
  • 100 g de cușcuș
  • 2 linguri de oțet (balsamic)
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • ½ de castravete
  • 2 linguri de măsline fără sâmburi, negre sau verzi
  • sare, piper

Preparare:

  1. Puneți fiecare file pe câte o bucată de folie de aluminiu. Asezonați peștele, apoi stropiți-l cu jumătate din cantitatea de suc de lămâie și presărați deasupra jumătate din cantitatea de busuioc.

  2. Tăiați în două 4 roșii și așezați jumătățile în jurul fileurilor de pește.  Acoperiți cu o altă bucată de folie și răsuciți împreună marginile pentru a forma un buzunar. Coaceți timp de 15-18 minute.

  3. În timp ce peștele este la cuptor, turnați 100 ml de apă clocotită peste cușcuș și lăsați-l 5 minute să se umfle.

  4. Tocați mărunt restul roșiilor și amestecați-le cu cușcușul, castravetele tocat, restul de busuioc, sucul de lămâie și măslinele.  Adăugați oțetul și uleiul.  Asezonați cu sare și piper și serviți-l împreună cu peștele.