Tortilla cu pui la grătar şi scorţişoară


4 porţii

30 minute

Simplu

Ingrediente:

  • 2 piepturi de pui
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de oregano uscat sau proaspăt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 vârf de cuţit de scorţişoară
  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 3 linguri de iaurt grecesc
  • 1 lingură de maioneză
  • ¼ ardei roşu
  • 1 salată verde „Little Gem”
  • 4 foi de tortilla
  • sare

Preparare:

  1. Puneţi fâşiile de piept de pui într-un bol. Radeţi puţină coajă de lămâie peste carne, apoi adăugaţi sucul de lămâie. 
  2. Adăugaţi sarea, oregano, usturoiul, scorţişoara şi uleiul. Amestecaţi bine, acoperiţi bolul şi lăsaţi-l la rece timp de o oră, dar nu mai mult.
  3. Încingeţi grătarul.
  4. Frigeţi fâşiile de carne câteva minute pe fiecare parte.
  5. Amestecaţi iaurtul cu maioneza.
  6. Încălziţi folie de tortilla pe grătar timp de un minut, apoi transferaţi-le pe farfurii şi întindeţi pe fiecare câte ½ de lingură de amestec de iaurt şi maioneză.
  7. Aşezaţi fâşiile de piept de pui pe foile de tortilla, apoi puneţi deasupra restul de iaurt şi presăraţi cu ardeiul roşu şi salata tocate mărunt.
  8. Rulaţi foile de tortilla înainte de servire.
?Aveţi întrebări?